Sporten en muziek. Twee begrippen die zó goed matchen maar tegelijkertijd ook zo’n verschrikkelijke combinatie zijn. Als sportliefhebber komt op z’n minst één van de twee volgende situaties je dan ook vast en zeker bekend voor. Vandaag heb ik dé oplossing voor je inclusief een flinke kortingscode! Kijk je mee?

HET LEED DAT OORDOPJES HEET

Bij een hardloper is muziek een absolute must. Hoewel een rustige muziekloze run op zijn tijd fijn kan zijn, is over het algemeen rennen met een goede beat op de achtergrond wel zo aanmoedigend. Vol goede hoop zet je je muziek op play en begin je aan de lange weg die nog voor je ligt. Alles lijkt goed te gaan, totdat –daar komt ‘ie- de oordopmonsters toeslaan. Ben je net in een lekker ritme aan het rennen, besluit je linker muziekoordopje uit te vallen! Klungelig doe je al rennend een poging om hem weer in je oor te doen. Door deze nogal amuserende actie plopt echter tevens dopje eruit en lig je voor je het weet met een lelijke schaafwond op je smoel. Jep, struikelen over oordopjes, het kan echt. Ik spreek uit ervaring: languit op het asfalt. Girl down.

Of wat dacht je van de eeuwige sportschool struggle? Net wanneer je je laatste set wilt volbrengen en het kleine beetje kracht wat je nog in je hebt vanuit je grote teen naar de dumbells in je handen stuurt gebeurt het onmogelijke. De oordopjes met de muziek die je nu juist zo hard nodig had werd namelijk met een ruk uit je oorschelp getrokken, gepaard met diezelfde ruk om de állerlaatste bench press te volbrengen, wat resulteert in een krampachtige kreet en een mislukte set. Alsof het nog niet erg genoeg is, blijkt de halve sportschool heerlijk meegenoten te hebben van je kleine voorval.

opslaan

DRAADLOZE HEADSET: AVANCA

Bovenstaande voorvallen zijn dan ook de reden dat ik al enkele maanden opzoek ben naar een draadloze hoofdtelefoon. Toen ik de kans kreeg om de draadloze headset van Avanca te testen wilde ik dat dan ook maar al te graag. Is zo’n apparaatje het geld en de moeite waard? Daar kom je in de review van vandaag achter. Read on.

LOOKS & PASVORM: LICHT & FLEXIBEL

Al bij het openen ben ik aangenaam verrast over het design. De oordoppen zien er modern uit, het tegenovergestelde van het gehoorapparaat van mijn lieve oma die ik in gedachten had. Het apparaatje zelf is met zijn 17 (!) gram enorm licht in gebruik en de looks spreken me aan. Benieuwd naar de pasvorm. Bij het vastpakken merk ik vrijwel gelijk dat de headset mee-veert waardoor hij altijd aansluit op het hoofd, zélfs bij zo’n groot hoofd als die van mij. Doordat hij zo flexibel is past ‘ie perfect. Wat me opvalt is dat ik de headset bijna niet voel zitten doordat hij zo weinig weegt. Yes, nog een pluspunt.

GEBRUIK: HOERA, GEEN SOFTWARE!

Hoera! Hoewel ik verwachtte één of andere software te moeten installeren op mijn laptop –ik zat er al klaar voor- blijkt helemaal geen extra software nodig te zijn. Dit vind ik zelf heel fijn omdat ik met alle software van tegenwoordig door de bomen het bos niet meer zie. Tevens is mijn telefoon al die applicaties zat, die blijft maar aangeven dat hij geen ruimte meer heeft. Na het activeren van de Bluetooth op mijn telefoon pakt hij binnen enkele seconden het signaal op van de headset en kan het feestje beginnen. Bellen? Dat kan ook! Door het knopje op het rechteroortje in te drukken neem je de telefoon op wanneer je wordt gebeld, zo kun je je handen tijdens bijvoorbeeld het hardlopen vrijhouden. Wel zo handig!

DSC_1812 (2)

GELUID: PURE SOUNDS

Het geluid van de headset klinkt me goed in de horen, letterlijk. Puur en mooi geluid. Eerlijk is eerlijk: het geluid is niet zo scherp als mijn Monster koptelefoon, maar deze heeft dan ook een formaat waar je u tegen zegt, nog niet eens gesproken over de prijs. Toffe toevoeging: dankzij de ingebouwde noise cancellation worden verkeers- en stadsgeluiden teruggedrongen.

BATTERIJ: EEN MARATHON VOL MUZIEK

Het opladen van de headset gaat via de meegeleverde USB-kabel en heeft niet lang nodig, binnen zo’n 1 à 2 uur zit hij vol. Je kunt er desondanks wel 5 uur muziek mee luisteren en zelfs 7 uur bellen. Fijn!

Hoewel ik zelf een Samsung Galaxy S4 heb is de headset met zo’n beetje alle bekende merken compatible: iPhone, iPod, Samsung Galaxy, HTC, Nokia, Sony & Huwai.

banner

20 € KORTING VOOR RUNNINGLAU LEZERS!

Zoals jullie weten schrijf ik alleen over een product wanneer ik er echt achtersta en zal ik altijd eerlijk mijn mening geven. Zodra ik enthousiast ben over een product schrijf ik hier dan ook meestal een artikel, of een review over, zoals nu het geval is. Soms ben ik zelfs zo enthousiast dat ik nog iets meer probeer te regelen. Voel je hem al aankomen? Omdat ik al zo lang opzoek was naar een draadloze headset en nu eindelijk een goede heb gevonden wil ik jou er ook een beetje van kunnen laten profiteren. Hoe? Ik heb speciaal voor jou een kortingscode aangevraagd!

Met de kortingscode ‘Runninglau’ ontvang je maar liefst 20 euro korting (als je het doet, doe het dan goed ;-)) en betaal je i.p.v. €59,95 met de kortingscode slechts €39,95 t/m 15 juli! Kijk, en dát vind ik nou weer leuk. Hier vind je de headset!

Wat vind jij van de headset? Loop jij al ‘draadloos’?

Liefs,

Lau

Advertorial